Ebay-guide

Denne guiden inneholder:

  • Spørsmål & svar
  • Hva du skal være obs på
  • Bestilling, trinn for trinn

Ebay er et av verdens største marked, det er det ingen tvil om. Har gjort så mange kupp på denne siden som jeg har spart en del penger på. Det er nesten for enkelt å bestille fra denne siden, det har ihvertfall jeg og sikkert flere erfart.

Litt spørsmål & svar:

PayPal:
Å betale med PayPal er den tryggeste måten å handle på eBay. De fleste selgerene tar også for det meste bare denne betalingsmetoden. Viss du skulle risikere å bli svindlet på noen måte (som er lite sjanse for), så gir PayPal deg pengene tilbake og kontakter selgeren. Men før du i det hele tatt går til PayPal så skal du kontakte selgeren allerførst og forklare situasjonen. Du kan enkelt lage en PayPal-konto HER.

Hvordan er det med frakt og toll?
Det geniale med eBay er at flere av selgerene har fri frakt på varene sine. Jeg holder meg som regel under 200 når jeg handler der, men har handlet for over den summen et par ganger. De to gangene har jeg ikke opplevd at pakken ble stanset i tollen noe som var positivt for meg. Men om du handler for over 200, så må du forbrede deg på at den kan stoppe i tollen og at du må betale, men hvem vet- kanskje du er like heldig som meg? :)

Hvor lang tar leveringstiden?
Det går for det meste 1-2 uker, men det går gjerne opptil 1 mnd også. Om det skulle gå noe lengre enn det så råder jeg deg å kontakte selgeren snarest.

Husk å være OBS på dette:

1. At selgeren har ihvertfall over 96-97% positiv feedback, og gjerne en diplomstjerne som tyder "top-rated seller". De som ligger innenfor den kategorien har flest kunder i gjennomsnitt og har over 98% positiv feedback.

>

2: At selgeren frakter til Norge er jo obligatorisk å måtte sjekke ut. Og ikke glem å se etter om det kommer fraktbegyr med eller om de frakter gratis. Her kan vi se at frakten kommer på ca 142 kroner, og at selgeren frakter "Worldwide".

BESTILLE NOE- TRINN FOR TRINN:

NÅR dere har vært obs på desse punktene ovenfor, så kan dere bare finne noe smått som ikke koster så altfor mye bare for å teste ut. Under her så har jeg tatt et eksempel på hva jeg er obs på når jeg først bestiller. Neste steg derfra er å klikke "Add to cart".

Neste steg er vel ikke vanskligere enn å klikke "Proceed to checkout" med mindre du vil kjøpe mer fra samme selger.

.... etter det kommer du på en ny side, og da klikker du bare videre på "Continue" og da

vil du komme til en innloggingsside med Paypal:

Så logger du inn og klikker "Fortsett". (Ro ned, du har ikke klikka OK på betaling ennå).

Men når du klikker "Confirm and pay" her, så har du kjøpt produktet og vil få det på mail med engang. Du vil også få mail fra selgeren når produktet er markert som sendt fra sendestedet.

OG GRATULERER MED DITT FØRSTE EBAY-KJØP OM DU FØLGTE DENNE GUIDEN :-) håper alle syns den var grei!

Liker

Kommentarer