Treningsmotivasjon

Har på gang etter gang sett dette spørsmålet i kommentarfeltet.. Har aldri svart på det for jeg ikke helt riktig vet hvordan jeg skal svare på det. Men her sitter jeg og har ingenting å blogge om, så jeg prøver meg på dette innlegget.

Motivasjon stammer fra det latinske ordet for å bevege seg. Så det er altså ikke bare noe som faller ned i hodet på deg. Det er faktisk noe man må jobbe, bygge, skape og opprettholde. Jeg kan starte med å fortelle at det er viktig å ha en sunn livsstil, det å ete regelmessig og få i seg nok søvn. Søvn er utrolig viktig, så tenk på det neste gang du sitter på facebook bare og snoker langt ut på natt uten å egentlig gjøre noe. Og husk å få i deg minst 7-8 timer søvn hver dag og mye vatn (helst 2,5 liter).

Motivasjon kan også bygges ved å holde på med en sport eller idrett man virkelig er glad i, også det sosiale i sporten. En annen ting er at du kan finne deg en kompis eller venninde og utfordre hverandre i f.eks sykling eller jogging? Jeg har selv prøvd ut fotball, mest fordi jeg ville være sosial og ha det gøy. Har aldri vært noen spesielt fotballjente selv så brenner liksom ikke helt for den sporten. Men jeg er veldig glad i å danse, jogge og gjøre mer fitness relaterte ting.

Motvivasjon kan du finne i blader, forum på nett, kjendis, noen du kjenner, laste ned treningsapp på tlf, ved å kjøpe fresht treningstøy eller å rett og slett sette seg et mål man selv vet at man kan klare. Det er en god start!

Nå når våren er her, snøen er borte så syns jeg DU skal komme deg ut i frisk luft eller kanskje ta deg en fjelltur? Istedenfor å bruke mye penger på et treningssenter kort du sjeldent er flink på å bruke. For guds skyld bruk de flotte stiene, markene, veiene du har å jogge på (om du har noen) fremfor tredemølla. Frisk luft er viktig det

Jeg liker selv best å drive med jogging, gå fjellturer og dansing som f.eks zumba

Kanskje ikke så veldig motiverendes innlegg, men kanskje jeg kan prøve å få til flere slike innlegg senere.

Liker

Kommentarer